Upplev Bohuslän

Ingenting kan jämföras med västkusten och Bohuslän och att uppleva detta paradis gör man bäst på sommaren med solvarma klippor och havet som glittrar. Norrut från Göterborg upp till Strömstad så finns det smultronställen som bara inte går att missa om man gör ett besök i Bohuslän.

Göteborg

Planerar du att göra ett besök i staden till sommaren så se till att boka något av de hotell som ligger i centrala delarna av staden så får du närhet till det mesta. I en av Sveriges största städer så finns det alltid möjligheter till att shoppa eller besöka sevärdheter av olika saker. Ät gott på någon av stadens restauranger och besök Liseberg när du är på besök i Göteborg är bara några av de saker man måste uppleva i denna stad.

Marstrand

På lite mindre än en timmes bilfärd så är du i Marstrand denna pärla i Bohuslän, här finner du bland annat Carlstens Fästning som helt klart är en av de största attraktionerna på Marstrand. Gå på galgbacken eller titta in i Lasse-Majas kök är några av de upplevelser du kan få på de guidade turerna som ges på fästningen. Eller så väljer du att bara att sitta och lyssna till havet och fånga de där magiska ögonblicken en solnedgång kan vara på västkusten.

Fjällbacka

Visste ni att skådespelerskan Ingrid Bergamn gärna besökte Fjällbacka när ho var hemma i Sverige? Nåväl hon är inte den enda besökaren utan årligen så kommer det massor av turister till detta paradis efter kusten i Bohuslän och västkusten. Fjällbacka är numer synonymt med Camilla Läckberg vars romaner utspelar sig i denna idyll.  Det finns mycket förutom en fantastisk natur att uppleva och göra i Fjällbacka.

Strömstad

Närmare Norge kommer man inte när man kommit till Strömstad, det är hit som de norska medborgarna vallfärdar idag för att handla. Förutom detta så är Strömstad en mysig sommarstad och ett rikt båtliv, det är bara att ta en promenad längst båthamnen så ser man. Som med de flesta ställen i vårt avlånga land så är sommaren fantastisk på många sätt, för några så är det västkusten och Bohuslän som gäller och det kan man förstå om man besökt Strömstad.

You may also like...